Αναβολή 45ου Συνεδρίου Θεσσαλονίκης

February 27, 2020

Ανακοινώνεται ότι το 45ο «Συνέδριο Θεσσαλονίκης», που είχε προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, αναβάλλεται για μερικές εβδομάδες, εξαιτίας των γνωστών περιορισμών που δημιούργησε η ανησυχία για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων του κορωνοϊού.


Αυτονόητο ότι οι τακτικές συνάξεις της τοπικής Εκκλησίας θα γίνουν κανονικά. 

 

45ο Συνέδριο Θεσσαλονίκης

February 21, 2020
"Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" Σας χαιρετούμε στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Συνέδριο Θεσσαλονίκης που έχει ήδη ξεπεράσει τα 45 χρόνια, θα το έχουμε φέτος από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μέχρι την Κυριακή 1 Μαρτίου. Το θέμα μας είναι: "Η Αγία Γραφή στο προσκήνιο" και σκοπός μας είναι να ξαναφρεσκάρουμε στη σκέψη όλων μας την πολυτιμότητα, την αξία και την προτεραιότητα που πρέπει να έχει ο Λόγος του Θεού τόσο στην πνευματική, όσο και στην καθημερινή ζωή μας. Το πρόγραμμα του συνεδρίου:
 

Εβδομάδα Κοινών Συμπροσευχών Π.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη

January 5, 2020
Η πρώτη ολόκληρη εβδομάδα του χρόνου (6 έως 12 Ιανουαρίου) είναι και φέτος, σύμφωνα με τη καθιερωμένη συνήθεια, αφιερωμένη σε καθημερινές συμπροσευχές του συνόλου των Ευαγγελικών Εκκλησιών της πόλης μας.
Στη δική μας Εκκλησία η συμπροσευχή θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ στις 8. 
Αυτονόητο είναι ότι η τακτική συμπροσευχή της Τετάρτης, γι' αυτή την εβδομάδα, ματαιώνεται. 
Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με Κοινό Δείπνο του Κυρίου που θα γίνει στην Εκκλησία της οδού Χαδαιοπούλου την τελεταία Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. 
Ας σημειωθεί ακόμη, ότι το Σάββατο το βράδυ στις 7, στη δική μας Εκκλησία, θα γίνει η συγκέντρωση των εφηβικών και νεανικών ομίλων όλων των Ευαγγελικών Εκκλησιών, με πρόγραμμα που θα περιέχει υμνωδία, κοινωνία, πνευματικές σκέψεις και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Καλούνται όλοι οι έφηβοι και οι νέοι να παραστούν.

 

Χαρούμενο, δημιουργικό και ευλογημένο 2020

December 30, 2019
Το Πρεσβυτέριο της Εκκλησίας εύχεται στα μέλη και τους φίλους της ένα καινούργιο χρόνο χαρούμενο, δημιουργικό και ευλογημένο από μέρους του Θεού. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις προσπάθειες και τις καρδιές μας για να υπηρετήσουμε στο έργο που μας έχει καλέσει ο Κύριος, με πιστότητα, με συνέπεια, με αφοσίωση και με κατάθεση όλων των χαρισμάτων που μας έχει χαρίσει ο Θεός.

 

Ευλογημένα Χριστούγεννα!

December 24, 2019
Το Πρεσβυτέριο της Εκκλησίας σας απευθύνει θερμές ευχές για ευλογημένα και πνευματικά Χριστούγεννα. Ας επικεντρωθεί η σκέψη μας στο μέγιστο γεγονός που γιορτάζουμε εκείνη την ημέρα. Ας είναι το Πνεύμα το Άγιο του Θεού που θα αγγίξει καθέναν από εμάς, με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε η γιορτή των Χριστουγέννων να μην είναι για εμάς ρουτίνα, αλλά ζωντανό και θερμό προσωπικό βίωμα.