Ανακοίνωση για τον αδ. Jeff Baldwin

Posted by on Wednesday, March 9, 2022

H είδηση της αναχώρησης του αδελφού Jeff Baldwin, αν και ήταν αυτή αναμενόμενη, προκάλεσε στην Ευαγγελική Κοινότητα του τόπου μας έντονα αισθήματα βαθιάς οδύνης, μαζί με συγκίνηση και δάκρυα. Ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του, σε μια ηλικία που, ανθρώπινα, παρουσίαζε πολλά ακόμη περιθώρια για συνέχιση προσφοράς, έργου και δραστηριότητας για τον Κύριο, που όμως ήταν θέλημα Θεού να διακοπεί πολύ νωρίς. Αλλά, όπως παρατηρεί πολύ εύστοχα ο Απόστολος Παύλος «τις εγνώρισε τον νουν του Κυρίου, ή τις έγινε σύμβουλος αυτού;». 


Ο Jeff Baldwin υπήρξε δώρο του Θεού στην Κοινότητά μας, στις Εκκλησίες μας, αλλά και στον τόπο μας γενικότερα. Άνθρωπος προικισμένος με πολλά χαρίσματα, με σαφή και έντονη την παρουσία του Χριστού στην καρδιά και τη ζωή του, φεύγει αφήνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου που ήξερε να αγωνίζεται, να προσφέρει, να διδάσκει και να «γράφει ιστορία». Δάσκαλος, με ασυνήθιστα προσόντα που διευκόλυναν και ισχυροποιούσαν την επαφή και τη σχέση με τους μαθητές του, πέρα απ’ όλα τα άλλα, δίδαξε Χριστιανικό ήθος – το σπανιότερο μάθημα για όλους τους πιστούς στον κόσμο μας σήμερα. Και μένει στη σκέψη και την καρδιά όλων μας, ως ένας άνθρωπος ασυνήθιστα προικισμένος και πνευματικός, που έλαμψε στο πνευματικό στερέωμα του τόπου μας για αρκετά χρόνια και αφήνει πίσω του βαριά κληρονομιά σ’ αυτούς που ακολουθούν – την οικογένειά του, τους συνεργάτες του, τους μαθητές του. 


Προσωπικά, είχα την ευκαιρία και το προνόμιο, αλλά και την ευλογία από μέρους του Θεού, να παρακολουθήσω και να θαυμάσω τον αγώνα που έκανε, ειδικά στα χρόνια που έπρεπε να αναγνωριστεί το Κολέγιο, με επιμονή, θάρρος και εμπιστοσύνη στον Θεό, ώστε παραλαμβάνοντας ένα σχολείο που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του, το έφτασε στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Ένα Κολέγιο, που δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τα πιο γνωστά και φημισμένα της Ευρώπης και της Αμερικής. 


Στην Ευαγγελική Κοινότητα του τόπου μας, η αναχώρηση του Jeff αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό. Η δεξιοτεχνική διακονία του στον άμβωνα, η συναρπαστική διδασκαλία του στο Κολέγιο (και όχι μόνο), η προσφορά του στην Εκκλησία ειδικά της Πεύκης, αλλά και η γενικότερη παρουσία του, πάντα με χαμόγελο, πάντα με κατανόηση, πάντα με αγάπη, θα μείνει ανεξάλειπτη στη μνήμη όσων είχαν το προνόμιο και την ευλογία να σταθούν για κάποιο διάστημα κοντά του. 


Με πολλή συγκίνηση και πολλή αγάπη υποκλίνομαι ευλαβικά στη μνήμη του και προσβλέπω στην ένδοξη μέρα που ο Κύριος θα αποδώσει στον Jeff Baldwin τον στέφανο της ζωής τον αμαράντινο. 


Δημοσθένης Κατσάρκας