Ανακοίνωση - Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Posted by on Thursday, November 12, 2020

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε από τη «ΛΩΙΔΑ» ότι σήμερα το πρωί ο Θεός κάλεσε κοντά Του τη Μαίρη Μαυρομάτη. Η Μαίρη ήταν μέλος της Εκκλησίας μας επί πολλές δεκαετίες και ο Θεός της είχε δώσει πολλά χαρίσματα. Ήταν ποιήτρια, ήταν λογοτέχνης, ήταν άνθρωπος πνευματικός, προικισμένη με πολλά και εντυπωσιακά προσόντα. Εργάστηκε, στα πλαίσια της Εκκλησίας μας, ως δασκάλα του Κυριακού Σχολείου, ως μέλος της Χορωδίας αλλά και σε πολλές άλλες πνευματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 


Παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε στη ζωή της (ήταν εκ γενετής τυφλή) εργάστηκε με θάρρος και ενθουσιασμό για τη διάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου και υπέμεινε πολλές δυσκολίες και δοκιμασίες, χωρίς ποτέ να βαρυγκομήσει ή να εκφραστεί αρνητικά. 


Τα τελευταία 7 χρόνια είχε μετοικήσει, μαζί με τον αδελφό της, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Λωίδα», όπου πήρε μέρος σε ποικίλες πνευματικές δραστηριότητες και τώρα, φεύγοντας, αφήνει πίσω της μια ευλογημένη ανάμνηση και μια μαρτυρία παρουσίας και ευλογίας Κυρίου. 


Η Εκκλησία μας εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια, αλλά και τη βεβαιότητά της για την ένδοξη επουράνια συνάντηση στην παρουσία του Χριστού. 


Εξαιτίας των ποικίλων περιορισμών της πανδημίας, η κηδεία της θα γίνει στην Αθήνα.