Μάνος Διαμαντάτος

Posted by on Thursday, March 4, 2021

Τον Μάνο Διαμαντάτο τον γνώρισα πριν από μερικές δεκαετίες. Διατηρώ στη μνήμη μου τη μορφή του – πάντοτε χαμογελαστός, πάντοτε χαρούμενος, πάντοτε με τον καλό λόγο έτοιμο στο στόμα του. Μια παρουσία ευλογημένη ανάμεσα στους πιστούς του Χριστού. Ένας μαθητής του Κυρίου που πραγματοποιούσε καθημερινά την προσδοκία του Χριστού απ’ τους δικούς Του: «Να είναι το φως του κόσμου, το άλας της γης». 

 

Δυο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Μάνου διατηρώ στη σκέψη μου και την καρδιά μου. Την πνευματικότητά του και το ήθος του. Ήταν ένας άνθρωπος πραγματικά πνευματικός. Απλός, σωστός, ευλογημένος. Η επαφή μαζί του, έστω και για ελάχιστα λεπτά, σου δημιουργούσε μια αίσθηση θετική και ευλογημένη. Ένιωθες την παρουσία του Χριστού στο συνομιλητή σου. 

 

Το ήθος του απ’ την άλλη μεριά ήταν πραγματικά μοναδικό. Ένας πιστός του Χριστού με συνεπή ζωή, με συμπεριφορά που ταιριάζει σ’ αυτούς που ακολουθούν τον Χριστό στη ζωή τους. Ένα θαυμάσιο παράδειγμα σε όλους εκείνους που τον γνώρισαν και σχετίστηκαν μαζί του.

 

Η ξαφνική αναχώρησή του αφήνει ένα μεγάλο κενό. Όχι μόνο στις καρδιές μας, αλλά και στο έργο του Χριστού στον τόπο μας. Διατηρούμε την ανάμνηση του αγαπητού αδελφού στις καρδιές μας και οραματιζόμαστε την ώρα, που ο Κύριος θα αποδώσει στον Μάνο τον στέφανο της ζωής τον αμαράντινο.

 

Δημοσθένης Κατσάρκας