Μικροί σολίστες | ViolinKids

Posted by on Tuesday, May 14, 2019 Under: Ορχήστρα Νέων
Με χαρά σας περιμένουμε στη συναυλία «μικροί σολίστες»
την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, ώρα 6 μ.μ.
Παιδιά που μετέχουν στο πρόγραμμα ViolinKids του Crescendo και νέοι από τα ωδεία της πόλης θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας τους!
Έκτακτη συμμετοχή το σύνολο με καμπάνες Handbell choir και το σύνολο ΣΥΝΑΥΛΟΣ flauto dolce.
Είσοδος ελεύθερη!

Πού; Ευαγγελική Εκκλησία, οδός Ποσειδώνος 57, Καλαμαριά, Τ.Κ.55535
Τι είναι το πρόγραμμα ViolinKids


"Είναι μια επένδυση στο μέλλον το να δώσεις στα παιδιά το δώρο της μουσικής, να νιώσουν επιτυχημένα και με αυτοπεποίθηση, να πιστέψουν ότι μπορούν να αγγίξουν τ' άστρα!  Όταν βιώσουν την επιτυχία και την αυτοπεποίθηση και έχοντας αναπτύξει αυτοπειθαρχία, τότε δεν εγκαταλείπουν, ό,τι στόχο και να βάλουν!" λέει η Ρομπέρτα Γκουασπάρι ιδρύτρια του προγράμματος Opus118.  Μια δασκάλα βιολιού ξεκίνησε δειλά το πρόγραμμα εκμάθησης βιολιού για τα παιδάκια στα δημόσια σχολεία της φτωχής συνοικίας Χάρλεμ, που δεν θα πήγαιναν ποτέ σε ωδείο (οικονομικοί, φυλετικοί, πολιτισμικοί λόγοι) και μετά από τόσα χρόνια χιλιάδες παιδιά ευεργετήθηκαν!

Με το ίδιο όραμα και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας της συνεχιζόμενης κρίσης, οργανώσαμε εδώ και πολλά χρόνια την Ορχήστρα Νέων στη Θεσσαλονίκη και το φυτώριο δωρεάν εκμάθησης μουσικών οργάνων.  Μια ολόκληρη γενιά μεγαλώνει τώρα με λιγότερες δυνατότητες παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δεν ανακαλύπτουν αν έχουν κάποια κλίση στη μουσική, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν το ταλέντο τους, δεν έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους μουσικό όργανο!  

Λειτουργεί επίσης παράλληλα και το μοναδικό για την Ελλάδα σύνολο με μελωδικές καμπάνες Handbell choir. Διαθέτουμε ένα ολόκληρο σετ από διατονικές καμπάνες που κρατούνται στο χέρι και κάθε μια αντιστοιχεί σε μια νότα. Το άκουσμα είναι μοναδικό, λόγω του υλικού τους και της ποιότητας κατασκευής των μουσικών οργάνων.  Η συμμετοχή δεν απαιτεί μουσικές γνώσεις στην αρχή, αλλά οι νέοι ενθαρρύνονται να διαβάζουν το πεντάγραμμο και σταδιακά εξοικειώνονται με τις νότες και τα υπόλοιπα μουσικά σύμβολα.

Στόχος μας πέρα από τη μουσική δημιουργία και εκπαίδευση είναι η συνεργασία, η ομαδικότητα, η κοινωνική συνοχή.  Λειτουργούμε με γνώμονα την ενσωμάτωση των παιδιών στο σύνολο, ενάντια στους αποκλεισμούς.  Συνεργαζόμαστε με εθελοντές καθηγητές και τελειόφοιτους σπουδαστές μουσικής, δανείζουμε σε κάθε παιδί μουσικό όργανο και δημιουργούμε μουσικούς πυρήνες ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής για όλους τους ανθρώπους που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.  Η Παιδεία είναι μια επένδυση για την Ειρήνη, μια επένδυση Αγάπης, μια αληθινή Ελπίδα για το αύριο! 


Μαρίνη Πεϊκίδου

Διευθύντρια Crescendo Hellas

In : Ορχήστρα Νέων