Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τα παιδιά Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Posted by on Monday, November 2, 2015 Under: Πρόγραμμα

Χριστιανική Διαπαιδαγώγηση

Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για τα παιδιά

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

“Σήκω πάλι και πάλι μες στη νύχτα… ύψωσε προς αυτόν δεητικά τα χέρια σου και παρακάλεσε για των παιδιών σου τη ζωή, για τα παιδιά που από την πείνα ξεψυχούν στις άκριες των δρόμων”  Θρήνοι 2:19

Η εικόνα από το άψυχο κορμάκι του τρίχρονου προσφυγόπουλου στην ακροθαλασσιά γέμισε τις καρδιές όλων μας με θλίψη. Ήταν μια ακόμη αναγνώριση μιας σκληρής πραγματικότητας. Ο απ’ αρχής ανθρωποκτόνος στοχεύει τα παιδιά όλου του κόσμου ακόμη και πριν να έρθουν καλά καλά στην ύπαρξη. Τα παιδιά είναι σε κατάσταση ζωής ή θανάτου όχι μόνο στις ακτές του Αιγαίου, αλλά στα σπίτια και στις γειτονιές μας. Ο Χριστός και σήμερα φωνάζει: "Αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα, μην τα εμποδίζετε". Είναι ο μόνος που τα αγαπά πραγματικά και μπορεί να τους δώσει ζωή και μάλιστα άφθονη. Ας γίνουμε εμείς τα χέρια Του και τα πόδια Του. Ας τα φέρουμε σε Εκείνον, ας προσευχηθούμε για όλα τα παιδιά για όλες τις ανάγκες τους μα πιο πολύ να τα αγγίξει η αγάπη του Χριστού!

Ας προσευχηθούμε  για τα παιδιά
  • Για τα παιδιά που δεν έχουν ακούσει ακόμη για την αγάπη του Χριστού, ο Κύριος να δώσει ευκαιρίες ώστε το μήνυμά Του να φτάσει σε όλα τα παιδιά.

  • Ο Κύριος να δώσει σωτηρία στα παιδιά που ακούνε το μήνυμα του ευαγγελίου μέσα από τις διακονίες της Χριστιανικής Διαπαιδαγώγησης.    

  • Για τα παιδιά που φοιτούν στα Κυριακά Σχολεία. Να γνωρίσουν τον Κύριο ως προσωπικό τους Σωτήρα και να αυξηθούν πνευματικά.

  • Για τις Χριστιανικές οικογένειες, ο Κύριος να τις προστατεύει και να τις κρατά ως ένα φάρο της δικής Του αγάπης και μαρτυρίας στη γειτονιά τους.

  • Ο Κύριος να δώσει σε όλους μας σπλάχνα και οραματισμό για τα παιδιά και τις ανάγκες τους.

  • Για τις εκατοντάδες προσφυγόπουλα που περνούν και από τη χώρα μας και τις ανάγκες τους υλικές και πνευματικές.

  • Για όσους εργάζονται υπηρετώντας τα παιδιά ο Κύριος να ανανεώνει τον οραματισμό τους και να τους βοηθά να μιλούν με παρησία για την αγάπη Του στα παιδιά.

  • Για τις οικονομικές ανάγκες του έργου, ο Κύριος να προμηθεύει τα απαραίτητα ώστε το Ευαγγέλιο να τρέχει ανεμπόδιστα πλησιάζοντας κάθε παιδί στη χώρα μας.

In : Πρόγραμμα